Chartertrends 2015

 


© Johnni Balslev


For nogle år siden spåede en fremtidsforsker, at charterrejsen snart ville være en død sild. Det skete ikke. Tværtimod. Den er sprællevende. Godt over en million danskere kan ikke tage fejl.


Men meget har forandret sig de senere år. De største bureauer som Spies, Star Tour, Apollo og Bravo Tours er alle på udenlandske hænder. Nu skal charterbranchen tjene penge. De udenlandske ejere vil se sorte tal på bundlinien, ikke røde.


Varierede tilbud

Det har betydet, at bureauerne er gået nye veje for at få fat i kunderne. Først var det all-inclusive, siden kom voksenhotellerne som et alternativ til de store familieresorts med børneklubber og poolpjask.


I 2014 introducerede Spies hele 15 forskellige koncepter. Spies har lagt markedsføringen af sine special- og pakkerejser sammen med de mere traditionelle charterrejser. Bureauet har lanceret et stort anlagt fremstød for krydstogtsrejser.


Flere krydstogter

Star Tour/ TUI og Spies har gennem en del år solgt krydstogter med moderselskabernes TUI og Thomas Cooks egne skibe. Ofte skibe med nogle år på bagen. Spies har indgået en aftale med Royal Caribbean Cruise Line om at sælge rejser til deres krydstogter.


Små familiehoteller

Hos Bravo Tours har man introduceret sit nye koncept Bravo Living med ophold på små stemningsfyldte familiehoteller. Bravos direktør Peder Hornshøj ser det som en naturlig udvikling.


- En stor gruppe af vore gæster ønsker at bo på små familieejede hoteller, hvor den personlige betjening og stemningen er i centrum.


Bravo Tours er et af de få store charterbureauer, der holder fast i det trykte katalog. Til det siger Peder Hornshøj.


- Undersøgelser har vist, at mange stamkunder godt kan lide at have et trykt katalog i hånden. Til gengæld er det ikke helt så fyldigt som tidligere, vi mærker også, at flere og flere booker over nettet.


Sammen om væksten

Før i tiden var det næsten utænkeligt, at de store charterselskaber delte flysæder på deres rejser. I dag er det en helt almindelig rationaliseringsgevinst.


Grundstammen i charterbranchen er intakt med et konstant salg på den pæne side af en million gæster om året. Men træet podes med nye grene. Væksten skal hentes gennem nytænkning. Som kunder vil vi have frihed til at vælge fra alle hylder, udbuddet skal være varieret og let tilgængeligt. Uden at det går ud over prisen.


Som forbrugere skal vi derfor også være opmærksomme på, at vi ikke altid får et frit valg, men mere eller mindre elegant ledes hen til de rejser bureauerne netop nu gerne vil have solgt.Tilbage til menuen og 100 rejsemål!Ferierejsen.html